Het kindcentrum

In ons eigentijdse kindcentrum in het hart van Heinkenszand voelt ieder kind van twee tot twaalf jaar zich gezien en gehoord, net als de ouders.

Het enthousiaste en betrokken team van pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten en leerkrachten van de Reiger bereidt kinderen van jongs af aan voor op de wereld van morgen.

Het onderwijs werkt nauw samen met de peutergroep en de BSO; samen vormen wij OKC de Reiger.
In de peutergroep leggen we de basis voor een vertrouwde plek waar uw kind alle ruimte krijgt om te groeien. Zo zorgen we voor een makkelijke overgang naar de basisschool zodra uw kind 4 jaar wordt. Op de BSO krijgt uw kind na schooltijd de mogelijkheid om binnen de vertrouwde omgeving van het kindcentrum zijn of haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Uw kind krijgt tijdens het onderwijs alle aandacht en wordt persoonlijk betrokken bij alle lesactiviteiten. Onze leerkrachten zijn gemotiveerd om uw kind maximaal te laten groeien en ontwikkelen, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Kinderen bespreken samen met de leerkracht en de ouders hun leerdoelen, waarbij naast kennis ook de ontwikkeling van sociale vaardigheden heel belangrijk is. We gebruiken vernieuwende (onderwijs)methodes en middelen, met veel aandacht voor samenwerken, creatief denken, problemen oplossen, presenteren en het vergroten van digitale kennis. Deze vaardigheden zijn onmisbaar voor de toekomst van onze kinderen.

Tot 14.00 uur is er lestijd, daarna bieden we regelmatig leuke, leerzame en uitdagende workshops bij Talent voor de Toekomst. Zo verbinden we de binnenschoolse en buitenschoolse activiteiten, wat de ontwikkel- en leerresultaten ten goede komt.

Dankzij onze uitdagende combinatie van zelf ervaren, horen en zien komt ieder kind tot zijn recht en kan zijn of haar talent en vergroten. Op onze speelterreinen hebben we veel aandacht voor bewegen en buiten op ontdekking gaan. Ons concept zorgt voor enthousiaste, nieuwsgierige en betrokken kinderen.

Kijk voor meer informatie ook eens op scholenopdekaart.nl